Horsthof 2019

Ik was in september 2018 met de brommer, een Zündapp GTS50 uit de 529 serie, naar het Teutoburgerwoud gereden. De omgeving is geweldig om met de brommer te rijden en het weer werkte ook nog eens mee.

Werther ligt op een kleine verhoging in het landschap en de omgeving doet pittoresk aan. In de omgeving heb je dorpjes als Bad Laer en Bad Rothenfelde met de houten saline werke, waar zout water uit de bronnen langs stroomt. Hierdoor krijg je een betere eetlust. In vroeger tijden gingen hier hele volksstammen naar toe om aan te sterken.

De Horsthof was eerst wat moeilijk te vinden. Via de Gps is de Tiefenstrasse niet te vinden, dus ik moest het op de ouderwetse manier vragen aan omstanders. Geen probleem, zo deden wij het vroeger ook.

Uiteindelijk reed ik tussen twee huizen door en stond ik bij de Horsthof. Het is geen statige boerderij, maar een restant van een ooit forse Hof. Het huis heeft onderhoud nodig.
Ik heb aangebeld, maar er werd niet open gedaan.
Volgend jaar rijd ik er weer met de brommer naar toe en zal voor die tijd de bewoners informeren, misschien willen zij mij ontmoeten. Ik ben lid van de Nederlandse Zündapp club en liefhebber van oudere Zündapps, daarom rijd ik met de brommer.